10215,62%-0,12
39,86% 0,10
46,98% 0,36
4280,84% 0,51
6808,69% 0,00
Akçaabat’ta doğa ve çevre tahribatına neden olan izinsiz ve kaçak yapılaşmaya karşı yürütülen kararlı mücadele hız kesmeden devam ediyor. Özellikle son yıllarda yaylalarda artan kontrolsüz yapılaşma, ilçe yönetimini harekete geçirdi. Akçaabat Kaymakamlığı ve ilgili kurumlar tarafından yapılan saha denetimleri sonucunda, ruhsatsız ve izinsiz olarak inşa edilen yapılar tek tek tespit edildi.
25 KİŞİYE TEBLİGAT GÖNDERİLDİ
Yapılan denetimler sonucunda, çeşitli yaylalarda izinsiz yapılaşma yaptığı belirlenen 25 kişiye resmi tebligat gönderildi. Bu kişilerden, belirlenen süre içinde yapılarını kendi imkanlarıyla kaldırmaları istendi. Ancak verilen sürenin dolmasına rağmen bazı yapı sahiplerinin tebligata uymadığı öğrenildi. Yetkililer, kanuni sürecin tamamlandığını ve söz konusu kaçak yapıların yıkımının çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Açıklamada, kaçak yapılara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği vurgulanırken, “Doğal güzelliklerimizin korunması amacıyla, izinsiz yapılaşmayla mücadelemiz aralıksız sürecek. Yasal süreçler çerçevesinde, uyarılara rağmen kaldırılmayan yapılar yıkılacak. Bu konuda taviz vermemiz söz konusu değil.” denildi.
Akçaabat Kaymakamlığı denetimlerin artarak devam edeceğini, tespit edilen her izinsiz yapıyla ilgili işlem yapılacağını da duyurdu.