Tarih: 10.07.2024 11:40

YENİ YAPILAŞMAYA İZİN YOK!

YENİ YAPILAŞMAYA İZİN YOK!

Akçaabat’ın çeşitli yaylalarında 2023 yılı sonunda yapılan yeni yapılar, Akçaabat Kaymakamlığı talimatıyla yıkılmaya başlandı.

Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, yaylalarda yeni yapılaşmayı durduracaklarını ve bundan sonra hiçbir yeni yapıya izin vermeyeceklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak, yapılan açıklamada “yıkım yapılmadığı, sadece yeni yapılaşmanın önüne geçildiği” vurgulandı.

Kaymakam Yusuf Cankatar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim söylediğimiz şu, yeni yapıya izin vermiyoruz, yeni yapı yapmayın, temel atmayın, çatı çakmayın. Bunları tespit ettiğimiz an, o yapıları kaldırıyoruz. Biz, yeni yapılaşmayı durduruyoruz. Yeni yapılaşma yasak.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Cankatar ayrıca Hıdırnebi yaylasında kaldırılan salıncaklar konusuna da değinerek, mevcut salıncakların sayısının belirlendiğini ve yeni salıncak yapılmasına müsaade edilmediğini ifade etti. Cankatar, “Salıncaklar konusu da aynı. Mevcut salıncakların listesini yaptık, kaydını çıkardık. Örneğin 8 tane salıncak mı vardı 8 tane ile devam ediyoruz. Adam geçen yıllarda 4 tane salıncak yapmış, bu yıl yanına 3 tane daha eklemiş. Biz ona ‘ekleyemezsin, yapma’ diyoruz, yapmaya devam ediyor. Yaptığı yeni salıncakları yıkıyoruz. Eskilere dokunmadık, dokunmuyoruz.” dedi.

2023 yılı sonunda başlayan ve 2024 yılı başında da devam eden yapılarla ilgili çalışmaların ve tespitlerin devam ettiğini belirten Kaymakam Cankatar, Akçaabat'ın hiçbir yaylasında yeni yapılaşmaya izin verilmeyeceğini vurguladı. Cankatar, “2023 yılının sonlarına doğru başlayıp 2024 yılında da devam eden yapıları kaldırdıklarını ve eski yapılara kesinlikle dokunmadıklarını” sözlerine ekledi.

Yaylalarda yapılaşmanın kontrol altına alınması ve doğal çevrenin korunması amacıyla yürütülen bu çalışmalar, bölge halkı ve çevre koruma grupları tarafından olumlu karşılandı. Akçaabat’ın doğal güzelliklerinin ve ekosisteminin korunması adına atılan bu adımların, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABER: NESRİN BAYRAM



HABER

NESRİN BAYRAM

akcaabatgazetesi@gmail.com
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.