Ancak, artan küresel sıcaklıklar ve iklim değişiklikleri gibi faktörler, su kaynaklarının korunmasını zorunlu hale getiriyor.
Bu bağlamda, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su kaynaklarının kalitesini korumak ve gelecek nesillere temiz su sağlamak amacıyla önemli bir adım atmış durumda. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen alıcı ortam su kirliliği izleme çalışmaları, su kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için Trabzon'un çeşitli ilçelerinde gerçekleştiriliyor.
Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Ortahisar, Maçka, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinde belirlenen 11 su kaynağından alınan su numuneleri, düzenli olarak analiz edilerek su kaynaklarında olası kirliliklerin tespiti sağlanıyor. Bu analizler kapsamında sıcaklık, oksijen, renk ve koku gibi parametreler incelenirken, elde edilen veriler Tokat Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda kimyasal analizlere tabi tutuluyor.
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, su kaynaklarının korunmasının önemine vurgu yaparak, Trabzon'daki su kaynaklarının analiz sonuçlarının kirlilik açısından temiz olduğunu belirtti. Kaplan, "Çalışmalarımız her yıl düzenli olarak devam edecektir" diyerek, Trabzon halkına duyarlılıkları için teşekkür etti.
HABER MERKEZİ