Tarih: 04.06.2024 12:44

TRABZON’A VEDASINI AKÇAABAT’TAN YAPACAK

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediyesi Şehir Müzesi kurucu küratörü ressam Kadir Şişginoğlu, yaklaşık 30 yılını geçirdiği Trabzon'dan ayrılmaya hazırlanıyor. Şişginoğlu, bu ayrılığı bir sergi ile taçlandıracak. Şişginoğlu, Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisi'nde düzenlenecek olan "Trabzon'a Veda" isimli sergisi ile sanatseverleri büyüleyici eserleriyle buluşturacak.

Şişginoğlu'nun 32. kişisel resim sergisi olan bu özel sergi, 6 Haziran Perşembe günü saat 17.30’da sanat tutkunlarıyla buluşacak. Sergi öncesinde duygularını paylaşan Şişginoğlu, “Hayatın kapıları yeniye yeniliğe açık. Vakti saati gelince bir limandan kalkar başka limana demirlersiniz. Ömrümün en uzun süresini (29 yılını) geçirdiğim Trabzon’dan ayrılık vakti.” ifadeleriyle duygularını dile getirdi. 

Sergi öncesi düşüncelerini paylaşan Şişginoğlu, “Bu ayrılığa bir “Veda sergisi” yakışır dediler biz de olsun yapalım dedik. Kırk bir yıldır çalışıp ürettiklerimizden bir seçki ile Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisinde siz değerli dostlarımı, arkadaşlarımı ve sevgili öğrencilerimi bekliyor olacağım.” Şeklinde konuştu.

Daha büyük bir sergiyi daha geniş mekanda daha uzun süre yapmayı arzuladığını ancak ne mekan ne de zamanın buna izin verdiğini belirten Şişginoğlu, ayrılığın hüznünü sanatıyla ifade ederek yeni bir başlangıca adım atmaya hazırlandığını vurguladı.

Sanatseverler, Şişginoğlu'nun Trabzon'a veda sergisinde, sanatçının 30 yıllık serüvenindeki izlerle duygusal bir yolculuğa çıkacaklar.

HABER: NESRİN BAYRAM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —