Tarih: 16.08.2024 11:28

TRABZON MİLLETVEKİLİ SUİÇMEZ: 'TRABZON’UN TARİHİ MİRASI KORUNMALIDIR'

TRABZON MİLLETVEKİLİ  SUİÇMEZ:

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon'un fethinin 563. yıl dönümünü kutladı.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Kimsesiz Trabzonlular Mezarlığı"nın sadece bir mezarlık olmadığını, aynı zamanda bir milletin tarihe bıraktığı önemli bir miras olduğunu vurguladı. Suiçmez, mezarlığın hak ettiği değeri görmesi ve korunması gerektiğini belirterek gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Trabzon'un fethinin 563. yıl dönümünü kutlayan Suiçmez, şehitlere rahmet diledi. Türkiye'nin her köşesinde tarih boyunca büyük mücadelelerin izlerinin bulunduğunu söyleyen Suiçmez, Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Bekirliköy'deki "Kimsesiz Trabzonlular Mezarlığı"nın da bu izleri taşıyan önemli yerlerden biri olduğunu ifade etti.

Suiçmez, Rus işgali sırasında Trabzon ve Doğu Karadeniz halkının zorla muhacirlik yaşadığını, bu süreçte birçok insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Bu mezarlık, sadece mezar taşlarıyla değil, aynı zamanda bu topraklarda yaşanan büyük trajedinin sessiz tanıkları olarak ayakta durmaktadır. Bu mezarlık, son nefesini bu topraklarda vermiş Trabzonlu kardeşlerimizin anısını yaşatan bir anıt mezarlık niteliğindedir. Ancak ne yazık ki hak ettiği değeri görememiş ve unutulmaya yüz tutmuştur. Yetkililere ve halkımıza sesleniyorum; bu mezarlık, sadece Trabzonluların değil, tüm milletimizin ortak acısını yansıtan bir yerdir. Mezarlığın ismi 'Trabzonlu Muhacir Mezarlığı' olarak değiştirilerek, tarihi geçmişine uygun bir düzenleme yapılmalıdır."

Suiçmez, Kimsesiz Trabzonlular Mezarlığı'nın bir milletin tarihe bıraktığı önemli bir miras olduğunu yineleyerek, mezarlığın korunması ve anısına uygun şekilde yaşatılması gerektiğini vurguladı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.