-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SÖĞÜTLÜ RİSK ALTINDA!
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, dün meydana gelen depremi değerlendirirken, Trabzon’un en riskli bölgelerini sıraladı, bölgeler arasında Söğütlü de dikkati çekti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Emekli Profesörü Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon açıklarında meydana gelen depremi değerlendirdi. Bektaş, “Trabzon açıklarındaki deprem bize şunu gösteriyor: Karadeniz Fayı canlı ve aktif. ‘Güvenli şehir’ algısı artık sona erdi. Dolgu zeminler, yapı stoğu ve heyelanlı yerleşim alanları en büyük riskimiz. Sarsıntı küçük olsa da verdiği mesaj hayati” dedi.
Bektaş, Trabzon’un riskli bölgelerini isim isim sıralarken Söğütlü’yü de öne çıkardı. Bektaş, “Yomra-Kaşüstü, Beşirli, Akyazı ve Söğütlü; sahil, heyelan ve dolgu alanları Trabzon'un en prestijli ama zemin açısından en riskli bölgeleridir. Karadeniz Fayı’ndaki bir sarsıntı, bu bölgelerin zayıf zemin özellikleriyle birleştiğinde karadaki sarsıntıyı katlayabilir.” ifadelerini kullandı.
Emekli profesör, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e çağrıda bulunarak, “Deprem mikro bölgeleme çalışmaları hızlanmalı. Kentsel dönüşüm kağıt üzerinde kalmamalı. Yönetmelik gereği, Deprem Dirençli Trabzon için adım atmanın tam zamanı” dedi.
Bektaş sözlerini, “Trabzon’da ‘deprem olmaz’ devri kapandı, gerçeklerle yüzleşme vakti!” diyerek noktaladı.

