Tarih: 07.10.2024 10:56

OSMAN AKBULUT, İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'den Akçaabat Belediye Başkan Adayı olan Osman Akbulut, bugün yaptığı yazılı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Akbulut, uzun yıllardır ülkenin iç ve dış politikasındaki yanlış kararlar ve bu kararların yarattığı kaos ortamından bir an önce kurtulma arzusu ile yola çıktığını belirterek, bu süreçte İYİ Parti saflarında görev aldığını ifade etti.

Akbulut, partisinden istifa açıklamasında, 2017 yılında başladığı siyasi yolculuğunun ve 2018'deki 2. sıra milletvekili adaylığı ile 2019'daki Akçaabat Belediye Başkan adaylığının, ülkenin hak ettiği seviyeye ulaşması adına cesur ve kararlı adımlar atma çabasıyla şekillendiğini söyledi. "Projelerimiz takdirle karşılandı ve örnek alınarak yurdumuzda diğer şehirlerimiz için çalışma programlarına eklendi" diyen Akbulut, Trabzon’un Türkiye genelinde başarılı sonuçlar elde ettiğini de vurguladı.

Ancak, 2020 yılında İYİ Parti'nin genel merkezi tarafından yapılan yönetimsel hataların, bugüne kadar katlanarak devam ettiğini ve sürecin iyi yönetilemediğini üzüntüyle kabul ettiğini ifade etti.

Akbulut, "2020 yılı itibariyle yapılan yönetimsel hataların, bugüne kadar katlanarak geldiğini, sürecin iyi yönetilemediğini bir çoklarınız gibi ben de üzülerek kabul ediyorum. Bu kabulü beyan etmekte sakınca görmüyorum." diyerek, partideki yönetimsel zorluklara dikkat çekti.

Osman Akbulut, yaptığı açıklamada İYİ Parti'den istifa ettiğini belirtti. Partide kalıp çalışmalarını sürdürecek olan arkadaşlarına da başarılar dileyen Akbulut, "Sizlere olan sorumluluk bilincimle İYİ Parti’den istifa ettiğimi bildirir; partide kalıp çalışmalarını sürdüren/sürdürecek arkadaşlarıma, kardeşlerime başarılar dilerim." dedi.

Ayrıca, Akbulut, Ramazan ayında gerçekleşen seçim süreçlerinde gösterilen çabalar için ailesine, çalışma ekibine, ülküdaşlarına ve tüm gönüldaşlarına teşekkür ederek, “Çok kıymetli bir mücadele verdik. Allah hepinizden razı olsun, sağ olun.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —