9626,56%-1,01
35,17% 0,04
36,61% 0,08
2956,44% 0,08
4814,09% 0,00
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’nun Trabzon’daki bileşenleri Öğretmenler Meslek Kanunu’nun geri çekilmesi için bugün bir eylem yaptı.
Öğretmenler Meslek Kanunu’nun laik, bilimsel ve demokratik eğitimden uzak gerici müfredatı uygulamak için bir zemin oluşturduğu iddiasıyla Trabzon meydan Parkı’nda bir eylem gerçekleştiren KESK Trabzon Şubeler Platformu, emek ve demokrasi güçlerini yasa tasarısı görüşmeleri boyunca devam edecek eylem ve etkinliklerimize güç vermeye ve dayanışmaya davet etti.
Dün Ankara’da gerçekleştirdikleri eyleme karşı yapılan müdahalenin başta anayasanın 10 maddesi olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin polis zoru ve şiddetiyle ortadan kaldırıldığının bir göstergesi olduğu ifade edilen eylemde, ülkeyi sendikal hakların kullanımında dünyada en kötü 10 ülke listesine sokanların bu yasaklama ve saldırıyla eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ispatladıkları da vurgulandı.
Toplumsal ilişkileri ve geleceği kendi ideolojik referanslarına göre şekillendirmeyi hedefleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun sessiz sedasız Meclis’ten geçirilmesine izin vermeyeceklerini belirten KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı Dönem Sözcüsü olan Eğitim-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci okudu.
Kanun teklifine öğretmenlik mesleğini değersizleştirdiği, öğretmenlerin iş güvencesini ciddi anlamda tehdit ettiği, eğitim fakültelerinden mezun olmayı ayrıntıya indirgeyip kurulacak Eğitim Akademileri üzerinden AK Parti kadrolarını yetiştirmeyi hedeflediği için karşı çıktıklarını belirten Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, “Buradan iktidara sesleniyoruz: Öğretmenler Meslek Kanunu’nu derhal geri çekin! Gerçek bir meslek kanunu hazırlamak istiyorsanız, ILO ve UNESCO ortak belgesi olan Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi metnini esas alın. 5 Ekim 1966 yılında kabul edilen ve Türkiye tarafından da onaylanan bu tavsiye kararı, öğretmenlerin toplumsal statüsüne yönelik olarak bugüne kadar atılmış en önemli ve kapsamlı adımdır. Bu metin dikkate alınmadan hazırlanan bir meslek kanununu kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.
HABER MERKEZİ