9388,14%-0,92
39,03% 0,29
44,28% 0,55
4199,23% 1,85
6734,18% 1,41
Atatürk İlkokulu, Merkez İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Şehit Gökhan Uzun Ortaokulu, 17 Şubat Anadolu Lisesi ve Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Program, kız halk oyunları ekibinin sergilediği horon gösterisiyle başladı. Ardından, Kaymakam Yusuf Cankatar öğrencilerle tek tek selamlaştı ve kitap ile okuma alışkanlıkları üzerine kısa sohbetler gerçekleştirdi.
Müzik öğretmenlerinden oluşan saz ekibinin dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen 10 dakikalık kitap okuma bölümünün ardından, 17 Şubat Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İbrahim Türk moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlendi.
Kaymakam Cankatar konuşmasında, “Okumak, insanın ana dilini anlaması, ana dilinde güzel eserler okuması ve bunu ilk öğrenim çağlarında yapması çok kıymetli” diyerek projeye katkı sunan okul, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Okuma alışkanlığına geç başladığını belirten Cankatar, gençlerin bu alışkanlığı erken yaşlarda kazanmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.
Kendi okuma ilgisinin daha çok tarih kitaplarına yöneldiğini söyleyen Cankatar, “Bir insanın kendi milletini tanıması gerçekten büyük bir önem arz ediyor.” dedi.
Etkinlikte bir öğrencinin gençlerin kültürel gelişimi için sosyal alanlar hakkındaki sorusuna da içtenlikle yanıt veren Kaymakam Cankatar, Akçaabat’ın kültür ve sanat açısından zengin bir ilçe olduğunu vurguladı. Cankatar, “Akçaabat kültürüyle sanatıyla gerçekten çok zengin bir ilçe. Bu kadar zengin bir ilçede ilk kez çalışıyorum. Çoğu vilayete bu kadar etkinliği bulamazsınız. Akçaabat’ta kültür sanat ve sosyal etkinlikler alanında bir insan ihtiyacını giderebileceği her türlü imkana şu anda ulaşabiliyor. Buradaki tüm arkadaşlarımıza da tavsiye ediyorum, bu etkinliklerin hakkını verin, iyi değerlendirin. Çünkü, ilerleyen yıllarda belki zaman bulamayabiliyorsunuz.” diyerek öğrencileri mevcut imkânlardan faydalanmaya davet etti.
Etkinliğin sürpriz anlarından biri ise, müzik öğretmenlerinden oluşan ekibin seslendirdiği ve Sivas yöresine ait olan “Güle Yel Değdi” adlı türkü oldu. Aslen Sivaslı olan Cankatar, gençlerin halk müziğiyle de bağ kurmasının önemine değindi.
Program, Kaymakam Yusuf Cankatar’a hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.