Tarih: 18.09.2024 15:32

KAYA'DAN ÇÖP AÇIKLAMASI: "ALGI OPERSYONU YAPILIYOR"

KAYA

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bazı kırsal mahallelerde çöplerin geç toplandığına yönelik bir takım haberlerin, gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bazı kırsal mahallelerde çöplerin geç toplandığına yönelik bir takım haberlerin, gerçeği yansıtmadığını söyledi. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, yaz aylarında nüfus yoğunluğundan dolayı çöp üretiminde günlük olarak büyük artışlar yaşandığına dikkat çekerek buna rağmen hiçbir mahallede çöplerin toplanmasıyla ilgili herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını dile getirdi.

KAYA, VATANDAŞLARDAN ÇÖP ÇIKARMA SAATLERİNE UYMALARINI RİCA ETTİ
Ortahisar Belediyesi’nin çöpleri toplamadığına yönelik basın organlarında ve sosyal medya mecralarında organize şekilde haberlerin ve paylaşımların yapıldığını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, gerçek dışı iddialarla kasıtlı şekilde algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. 
Ortahisar Belediyesi ekiplerinin ilçe sınırları içerisindeki bütün mahallelerde gece gündüz çalıştığını ifade eden Başkan Kaya, “Nüfus yoğunluğunun arttığı yaz aylarında çöp üretimi de artıyor. Şu anda Ortahisar ilçemizde günlük 320 ile 340 ton arasında değişen miktarda çöp toplanıyor. Bu rakam bazen 350 tona kadar çıkıyor. Günlük takip yapıyoruz. Bunu sağlıklı ve çevreci bir şekilde yönetmemiz için vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Erken çıkarılan çöpler, sıcaktan dolayı kötü kokulara, çirkin görüntülere sebebiyet veriyor. Zamanından önce dışarıya çıkarılan çöpler, çöplerin toplanmadığına yönelik algı oluşturmak isteyenler tarafından bir araç olarak kullanılarak algı operasyonu yapılıyor. Diğer yandan bazı vatandaşlarımız çöplerini konteynerler boşken içine atmayarak, yanına bırakıyor. Çöp konteynerlerinin yanında biriken bu çöpler de çöplerin toplanmadığına yönelik algı oluşmasına ve istismarcı kişilerin bunu kullanmasına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla sokaklarımızın temiz kalması ve çevre sağlığı için vatandaşlarımızdan çöplerini 19:00-20:00 saatleri arasında dışarıya çıkarmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.  

“ÇÖPLERİN TOPLANMASIYLA İLGİLİ BİR PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ YOKTUR”
Çöplerin toplanmasıyla ilgili herhangi bir program değişikliğine gitmediklerine vurgu yapan Başkan Kaya, “Özellikle köyden mahallelere dönüşen yerleşim birimlerinde çöplerin zamanında toplanmadığına yönelik haberler ve paylaşımların hakkaniyetle hiçbir alakası yoktur. Ekip arkadaşlarımız 87 mahallemizin muhtarı ile birlikte sürekli iletişim halindedir. Biz de günümüzün önemli bir bölümünü vatandaşlarımızla geçiriyoruz ve onları dinliyoruz. Kasıtlı haberlerin dışında hiçbir şekilde ne muhtarlarımızdan ne de vatandaşlarımızdan çöplerle ilgili eleştiri almıyoruz. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu kırsal mahallelerde çöp miktarına göre çöplerin bazen haftada dört kez toplandığı oluyor. Bunun dışında çöp üretiminin az olduğu, uzak kırsal mahallelerimizde de haftada iki kez çöpler toplanıyor. Geçmiş dönemde çöpler nasıl toplandıysa bugün de aynı şekilde toplanmaktadır. Çöplerin toplanmasıyla ilgili herhangi bir program değişikliğimiz yoktur. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, 427 personeliyle ilçemizin tamamında düzenli olarak çöpleri toplamaktadır” diye konuştu.

“ORTAHİSARIMIZ TEMİZ BİR ŞEHİR”  
Gelişigüzel bir şekilde sokaklara atılan çöpler konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Kaya, yerlere atılan çöplerin şehrin temizliği ve imajı açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Ortahisar’ımızın imajı açısından, şehrimizin temizliğine dikkat etmeliyiz. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor. Yerlere atılan ve zamanından önce dışarıya çıkarılan çöpler, turistlerde şehrimizle ilgili olumsuz algılar oluşturarak turizm algısını zedeliyor. Ayrıca, temizlik işçilerimizin işini de zorlaştırıyor. Şehrimize gelen ziyaretçi, turist ve gerekse de hemşerilerimizde oluşacak ‘Ortahisar temiz bir şehir’ algısına zarar verecek her türlü davranıştan vatandaşlarımızın kaçınmalarını rica ediyoruz.”  

“EV EŞYALARINI VE İNŞAAT MALZEMELERİNİ KONTEYNERLERE ATMAYIN”
Çöpe atılması yasak olan inşaat malzemesi, fındık zurufu, ağaç dalı, ev eşyası vb. malzemelerin çöp konteynerlerine atılmaması veya yanına bırakılmaması gerektiğini belirten Başkan Kaya, bu tip atık malzemelerin ayrı araçla toplandığını ve hafriyat sahalarında bertaraf edildiğini dile getirdi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.