Tarih: 18.10.2024 16:09

HÜSN-İ TİLAVET KURSİYERLERİNDEN KUR’AN DİNLETİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat’ın Darıca Mahallesi’nde bulunan Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde 6 ay süren Hüsn-i Tilavet (Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma) kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Söğütlü Mahallesi Ulu Camiinde düzenlenen özel bir programla, katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri Alaettin Derman, Hikmet Karaca ve Trabzon Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa Kandemir’in rehberliğinde gerçekleştirilen programda, Hüsn-i Tilavet kursiyerleri tarafından çeşitli makamlarda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ayrıca programda ilahiler de seslendirilerek, katılımcılara manevi bir atmosfer yaşatıldı.

Programın sonunda, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay, Diyanet Akademisi Başkanlığı’na bağlı Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve bu merkezin işlevleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Dr. Onay, Hüsn-i Tilavet kursunu tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, yeni bilgilerle donanmış olarak görev yerlerinde başarılı olmalarını diledi.

Program, Eğitim Görevlisi Hikmet Karaca’nın dua etmesinin ardından, cemaatle birlikte kılınan yatsı namazı ile sona erdi.

Programa, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay, Akçaabat İlçe Müftü Vekili Erkan Bebek, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri, Müftülük Şube Müdürü Ali Say, Hüsn-i Tilavet kursiyerleri, üniversite gençliği, cami görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —