Tarih: 09.07.2024 12:54

HIDIRNEBİ’DE YIKIM DEVAM EDİYOR

HIDIRNEBİ’DE YIKIM DEVAM EDİYOR

Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Trabzon’un önemli turistik noktalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası’nda, kaçak yapılar nedeniyle yıkım işlemleri devam ediyor.

Bugün yayla içerisinde bulunan bir işletmenin salıncakları, mera alanı gerekçesiyle kaldırıldı. Ancak yıkımlar, çevre sakinlerinin ve işletme sahiplerinin tepkisine neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu da konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Köroğlu, yaylalarda yapılan yıkımların, yaylalara zarar vermekten çok fayda sağlamadığını savundu. Özellikle Hıdırnebi Yaylası’nın Trabzon'un en çok turist çeken yaylalarından biri olduğunu belirten Köroğlu, buranın yerel halkı için önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurguladı. Ancak yapılan yıkımların, bölgenin turist potansiyelini artırmak yerine zarar verdiğini ifade etti.

Köroğlu, “Hıdırnebi Yaylası Trabzon’un en çok turist çeken yaylalarından bir tanesi. Burada yerel halk da bu turist akımından faydalanmak istiyor doğal olarak. Zaten bu faydalanma isteğiyle buraya da bu turist akımı fazla fazla geliyor. Ama buradaki yerel halkın, vatandaşın işletmelerini bu şekilde yıkarak, aslında Akçaabat’a bir fayda sağlanmıyor. Oradaki vatandaşın ya da Hıdırnebi Yaylasının popülerliği arttırılmıyor zarar veriliyor.” dedi.

Köroğlu, diğer Karadeniz bölgelerindeki turistik alanlara verilen izinlerle Hıdırnebi Yaylası’nın durumunu karşılaştırarak adaletsizlik olduğunu öne sürdü.  Köroğlu, “Diğer ilçelerdeki turistik alanlara bakıyoruz. Uzungöl gibi ya da Tonya gibi ya da farklı bir Karadeniz ili olan Rize’deki Ayder yaylası gibi buralardaki işletmelere ya da faaliyetlere belediye ya da kaymakamlık eliyle izinler ruhsatlar verilirken, Akçaabat’taki Hıdırnebi Yaylasına ve Hıdırnebi Yaylası benzeri diğer yaylalarımıza neden sürekli bu şekilde engel çıkartıldığını ben anlamış değilim. Burada bence vatandaşın yanında olmak esnafın yanında olmak gerekiyor. Çünkü bu esnaf aynı zamanda Hıdırnebi Yaylasının tanıtımını, popülerliğini arttırıyor.” şeklinde konuştu. 

Yerel halkın da tepkili olduğunu dile getiren Köroğlu, belediye ve kaymakamlık tarafından yapılacak bir protokol ve anlaşma ile Hıdırnebi Yaylası’nın canlandırılması ve turist çekilmesi gerektiğini savundu. Köroğlu, mevcut yapılardan kaynaklanan sorunları çözmenin, vatandaşın ve esnafın mağdur olmasını önleyeceğini, aynı zamanda bölgenin ekonomik potansiyelini artıracağını belirtti.

Son olarak Köroğlu, belediyenin Hıdırnebi Yaylası için alternatif çözümler üretmesi gerektiğini, bu sayede bölgenin sosyal ve ekonomik yapısının güçlendirilebileceğini vurguladı.

HABER: NESRİN BAYRAM



HABER

NESRİN BAYRAM

akcaabatgazetesi@gmail.com
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.