Akçaabat’ta 30 yıldır balıkçılık yapan Kayhan Nalbant, hamsinin Trabzon dışından getirildiğini belirterek, “Balığa rağbet de azaldı” dedi. Nalbant, geçtiğimiz yıl balıkçılıkla ilgili işlerindeki hareketliliğin bu yıl yarısı kadar bile olmadığını ifade etti.
Hamsinin Trabzon dışından geldiğini belirten Nalbant, balık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu. Taze hamsinin cam gibi ve parlak bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Nalbant, “Taze hamsiyi tanımanın en kolay yolu, parlaklığını gözlemlemektir. Eğer balık matlaşmış ve rengini kaybetmişse, o hamsi taze değildir” dedi.
Akçaabat Balıkhanesinde satılan diğer balıkların fiyatları ise şu şekilde: Barbun: 250 TL/kg, Çinekop: 250 TL/kg, Tirsi: 125 TL/kg, Mezgit (iriliğine göre): 200 TL-400 TL/kg, İstavrit: 100 TL/kg, Sarı Kanat: 400 TL/kg, Levrek: 350 TL/kg, Somon: 275 TL/kg