• BIST 100

    9851,19%0,15
  • DOLAR

    36,26% 0,08
  • EURO

    37,98% -0,09
  • GRAM ALTIN

    3395,09% 0,54
  • Ç. ALTIN

    5532,74% 0,00
Tarih: 03.02.2025 16:08
CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ’DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ’DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında “Cumhuriyet Halk Partisine, Baba Ocağına Dönün” diyerek erken seçim çağrısında bulundular.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında “Cumhuriyet Halk Partisine, Baba Ocağına Dönün” diyerek erken seçim çağrısında bulundular.

“BU İKTİDAR ARTIK GİTMELİ”

İktidarın sağlık, ekonomi, adalet, milli eğitim ve sosyal hizmetler alanında çözümsüz kaldığını vurgulayan CHP’li Suiçmez, “Hepimizin bildiği gibi, artık bu iktidar ülkemizin hiçbir sorununa çözüm üretemiyor. Sağlık, ekonomi, adalet, milli eğitim ve sosyal hizmetler gibi tüm politikaları iflas etmiş durumda. Biz, bunun artık bir genel seçim sandığının halkın önüne getirilmesi için gerekli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ülkede yaşanan sosyal çöküşe işaret eden Suiçmez, “Eğer bir ülkede çocuklar aç okula gidiyorsa, yeni doğan çocuklar devletin denetimi ve sorumluluğu altında hastanelerde öldürülüyorsa, tatil yapmak üzere aileleriyle birlikte otellere giden çocuklarımız, anneler ve babalar orada ölüyorsa, baba veya anne çocuğunu kurtarmak için 12. kattan atmak zorunda kalıyorsa, artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu iktidar artık gitmeli” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETLE HESAPLAŞMAK İSTİYORLAR”

AKP iktidarının Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini hedef aldığını belirten Suiçmez, “Anayasamızda demokratik, laik, sosyal hukuk devleti yazıyor. Ben bunu söylediğimde hepinizin yüzünde bir gülümseme oluştu, çünkü bu iktidar tüm bunları bir bir ortadan kaldırdı. Çünkü hedefleri var, Cumhuriyet’le hesaplaşmak, karşı devrimi gerçekleştirmek. Bunu da gizlemiyorlar. “Türkiye Yüzyılı” dedikleri, Türkiye’nin önceki yüzyılıyla hesaplaşmak üzerine politika uygulamak” dedi.

“EKONOMİK YANGINI ÖRTEMEYECEKLER”

Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların ciddi sıkıntılar içinde olduğunu vurgulayan Suiçmez, gündemin saptırılmasına izin vermeyeceklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Artık sofraların ve tencerelerin yangın yeri olduğu ülkemizde konuyu saptırmalarına asla izin vermeyeceğiz. Elbette kayyumlar, elbette hukuka aykırı bir şekilde yaptıkları soruşturmalar hep gündemimizde olacak. Ama asıl gündemimizde olacak olan ise, milletin cebindeki, tenceresindeki ve evindeki ekonomik yangındır. Bunu hiçbir şekilde örtemeyecekler. Bu ülkede insanlar açlık sınırı altında yaşamak zorundalar. Bu ülkede insanlar çöplerden yemek artıklarını toplayıp doymaya çalışır durumdalar. O nedenle, biz çok netiz. Bu sandık gelecek ve demokratik yollarla AKP iktidarını bir daha iktidara gelmemek üzere göndereceğiz.”

“HALK KORKU EŞİĞİNİ AŞTI”

CHP örgütlerinin ve halkın bu değişime inandığını vurgulayan Suiçmez, sahadaki gözlemlerini paylaşarak, “Sayın İl Başkanım da şahittir, il örgütümüz de şahit, bizler de her gün halkla birlikteyiz. Eskiden korkarak “Bunlardan bizi kurtarın” diyorlardı, şimdi sesli sesli feryat ederek, çığlık atarak “Sandığı getirin, bunlara hesabı soracağız, bunları göndereceğiz” diyorlar” dedi.

Tüm vatandaşları birlik olmaya davet eden Suiçmez, “Sayın İl Başkanım herkesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne, baba ocağına davet etti. Ben de bir kez daha davet ediyorum. Dayanışma ruhu içerisinde, hep birlikte çalışarak, halkımızla yan yana, kol kola bir şekilde, bu iktidarı önce sandığı önlerine getirerek, getirmek zorunda bırakarak demokratik bir şekilde göndereceğiz” diye konuştu.

“KORKMUYORUZ, HESAP SORACAĞIZ”

Suiçmez, iktidarın anayasa ve hukuku hiçe sayarak çeşitli hamleler yapmaya devam edeceğini ancak CHP olarak buna karşı mücadeleden çekinmeyeceklerini belirterek şu sözlerle açıklamasını tamamladı: “Bu iktidarın sonu gelmiştir. O nedenle, Anayasa’ya ve hukuka aykırı bir şekilde her şeyi yapmayı deniyorlar, denemeye devam edecekler. Peki, biz korkuyor muyuz? Hayır. Çünkü ne yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla demokrasiye, Cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine inanarak diyoruz ki sandığı getireceğiz, demokrasiyi getireceğiz ve korksunlar, onlardan hesap da soracağız.”


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 22 19 0 3 35 60
2.Fenerbahçe 23 18 2 3 37 57
3.Samsunspor 23 14 5 4 14 46
4.Eyüpspor 23 11 5 7 14 40
5.Beşiktaş 22 10 4 8 11 38
6.Göztepe 22 10 7 5 13 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Kasımpaşa 23 7 6 10 -4 31
9.Trabzonspor 22 7 7 8 10 29
10.Gazişehir Gaziantep 22 8 9 5 -2 29
11.Alanyaspor 23 7 9 7 -6 28
12.Rizespor 22 8 11 3 -11 27
13.Antalyaspor 23 7 10 6 -16 27
14.Konyaspor 23 6 11 6 -8 24
15.Sivasspor 23 6 12 5 -12 23
16.Kayserispor 22 4 9 9 -19 21
17.Bodrum FK 23 5 13 5 -13 20
18.Hatayspor 23 2 14 7 -18 13
19.Adana Demirspor 23 2 18 3 -33 3