Tarih: 01.10.2024 10:08

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA BAK'TAN MÜLAKAT ELEŞTİRİSİ

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA BAK

Bak, yıllardır atama bekleyen öğretmen adaylarının sorunlarının çözülmediğini ve her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Bak, yıllardır atama bekleyen öğretmen adaylarının sorunlarının çözülmediğini ve her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştıklarını belirtti.

Bak, AK Parti'nin seçim beyannamesinde "Mülakatlar kaldırılacak" ifadesinin bulunduğunu hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Mülakatları mülakat gibi yapacağız” açıklamasının, torpili ve kayırmacılığı meşrulaştırdığını ifade etti. 2023 KPSS sonuçlarına göre atama bekleyen öğretmenlerin mülakata tabi tutulmasının yanı sıra, Bakan Tekin’in mülakatın %50, sınav puanının %50 değerlendirileceği yönündeki yönetmelik değişikliğiyle liyakatin ortadan kaldırıldığını vurguladı.

“Bu sistem ile öğretmen atamalarından yarının bilim insanlarını ve çağdaş medeniyet seviyesine çıkaracak gençleri yetiştirmeyi nasıl bekleyebiliriz?” diye soran Bak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin çağdaş eğitimden uzak olduğunu savundu. Eğitim sisteminin haksız ve liyakatsiz atamalarla boşaltılmaya çalışıldığını ifade eden Bak, CHP olarak eğitimde Mustafa Kemal Atatürk'ün “Öğretmenler; Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” sözlerini hatırlatarak, nitelikli öğretmenlerin önemini vurguladı.

Son olarak, öğretmen adaylarına yönelik mülakat sonuçlarına dayanan atamaların yerine KPSS sonuçlarının dikkate alınmasını isteyen Bak, “Bu gençlerin hayallerini ve Cumhuriyetin geleceğini yok etmeyin” diyerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulundu. Bak, mevcut mülakat sisteminin derhal kaldırılması gerektiğini savundu.

 

 

 



HABER

HABER MERKEZİ

akcaabatgazetesi@gmail.com
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.