Tarih: 16.09.2024 10:32 Güncelleme: 16.09.2024 10:34

ÇANKAYA’DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

ÇANKAYA’DAN ANLAMLI PAYLAŞIM

Mustafa Çankaya'dan Atatürk'ün Trabzon’a ilk gelişinin 100. yılında anlamlı mesaj

Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çankaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a ilk gelişinin 100. yıl dönümünde anlamlı bir mesaj yayımladı. Çankaya, mesajında Atatürk’ün bu önemli ziyaretinin tarihsel ve manevi değerini vurguladı.

Çankaya, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon’a ilk gelişinin 100. yılında, O’nu saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. ‘İlk defa Samsun'a ayak bastığımda, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.’ diyen yüce Atamızın Trabzon’da Atatürk Köşkü’nde tüm mal ve mülkünü esas sahibi olarak nitelediği milletine bağışlaması, manevi zenginliği kendi kişiliğinde hisseden bir duygunun tezahürüdür.”

Çankaya, mesajında Atatürk’ün Trabzon’da yaşadığı manevi bağları ve bu bağların Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki önemini de vurgulayarak, “Ne Atatürk Köşkü unutulabilir ne de Çankaya Köşkü!” ifadelerini kullandı. 

Çankaya, gençlerin Atatürk’ün yolundan sapmadan ve doğru bir şekilde ilerleyeceğini belirterek, “Ruhun şad olsun Gazi Atatürk’üm; gençlerin kandırılmadan ve yanılmadan senin yolundan gösterdiğin istikamete emin bir şekilde ilerliyor” dedi.



HABER

HABER MERKEZİ

akcaabatgazetesi@gmail.com
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.