Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2023 15:46

Başkan Ekim, MHP Kongresinde ittifak ortaklarına çalışmalarını anlattı Akçaabat için yapılacak çok iş var!

Başkan Ekim, MHP Kongresinde ittifak ortaklarına çalışmalarını anlattı  Akçaabat için yapılacak çok iş var!

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanlığının 14. Olağan kongresine katıldı.

 Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ekim, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilebilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi’nin vermiş olduğu desteklerden parti mensuplarına teşekkür etti.

“AKÇAABAT’IMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Ekim, kongrede yaptığı konuşmada, ilçede devam eden çalışmalar hakkında ittifak ortağı teşkilat mensuplarına da bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Ekim, “Vatandaşlarımızın teveccühüyle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Bakanlarımızın, milletvekillerimizin, Cumhur ittifakımızın, il ve ilçe başkanlarımızın destekleriyle bugüne kadar Akçaabat’ımızda birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerin bir kısmını Belediyemiz imkânlarıyla bir kısmını merkezi hükümetimizin destekleriyle bir kısmını da hayırsever iş insanlarımızın destekleriyle yaptık. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Akçaabat’ımız ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

AKÇAABAT’IMIZIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK İŞLER…

Ekim, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Turizmden ulaşıma, eğitimden istihdama kadar hemen hemen her alanda ilçemizde reform niteliğindeki işlerle ilçemizi geliştirdik, daha da geliştirme gayretindeyiz. 2019 yılında göreve gelirken söz verdiğimiz işlerin bir kısmını sizlerin de destekleriyle hayata geçirdik, bir kısmının inşaatları sürerken bir kısmının da proje yapım çalışmaları devam etmektedir. Bugüne kadar Akçaabat’ımızda yaptığımız işleri, hayata geçirdiğimiz projelerimizi tek tek anlatmaya kalksak çok fazla zamanınızı alacağız. Ancak genel olarak Akçaabat’ımızın değerine değer katacak şehrin içerisinde yaptığımız işlerimizden başlıklar halinde sizlere bahsetmek istiyorum.”

“SAHİL YENİLEME İŞİNDE İLK ETAP ÇALIŞMALARIMIZDA SONA YAKLAŞTIK”

“Akçaabat’ımızın incisi Sahil Parkı’mızda yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Sahilimizi dipten başa yeniliyoruz. İlk etapta sulama, aydınlatma, güvenlik ve sert zeminlerde iyileştirmeler yaptık. Sahilimizin yaz-kış canlı olması için doğalgaz altyapısını paydaş kurumumuzla birlikte gerçekleştirdik. Çocuk oyun parkı, kuru havuz ve halkın hizmetinde sunacağımız otopark alanlarını yapıyoruz. Sahil yenileme işinde ilk etap çalışmalarımızda sona yaklaştık.”

ATATÜRK BULVARI REVİZE EDİLİYOR

“Atatürk Bulvarını revize ederek trafik ve yaya kullanımı açısından daha fonksiyonel hale getiriyoruz. Burada Belediyemizin önünden başlayarak Merkez İlkokulu önüne kadar kaldırımları genişlettik. Otobüs ve yolcu dolmuşlarının rahatça yolcu alabilmeleri için cepler yaptık. Bu güzergahta peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Trafik akışının daha sağlıklı olması için gerçekleştirdiğimiz Atatürk Bulvarı yenileme işimiz Hamam Çimeni Çarşısına kadar etap etap devam edecek.Hamam Deresi’ni DSİ İle birlikte ıslah ettik. Burada kavşak düzenlemesi yapıyoruz. Yine Hamam Deresi üzerinde bulunan meyve-sebze pazarcı esnafı için uygun bir alan oluşturma gayretindeyiz.”

“ESKİ TEKEL BİNAMIZI 4 YILDIZLI BİR OTELE DÖNÜŞTÜRDÜK”

“Turizmin can damarı olacak olan Akçaabat’ımıza gelen yerli ve yabancı turistleri şehrimizde daha çok misafir edebilmek adına eski tekel binamızı 4 yıldızlı bir otele dönüştürdük. İhale ile 29 yıllığına kiralanan eski tekel binası  107 oda, 300 yatak kapasiteli ve en az dört yıldızlı otel olarak şehrimizin turizmine önemli katkı sağlayacak. Otel, İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin merkezdeki konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca otel açılmasıyla birlikte şehrin istihdamına ve ekonomisine de önemli katkı sağlayacak.”

“Akçaabat Çarşı Bölgesini turizme kazandırmak için İstiklal Caddesi trafiğe kapatılarak açık bir çarşı haline getirdik. Bu cadde adeta açık bir AVM haline geldi. İstiklal Caddesi’nin gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel oldu.  İstiklal Caddesi’nde binaların ve dükkânların dış cepheleri iyileştirildi; dükkân tabelaları ve caddenin zemini yenilendi; cadde, boydan boya aydınlatma aksesuarlarıyla donatıldı.  Akçaabat Belediyesince yeni bir siluet kazandırılıp açık çarşı haline getirilen İstiklal Caddesi, caddedeki esnafların da talebi doğrultusunda taşıt trafiğinden arındırılarak yayalaştırıldı. Bu sayede trafiğe kapatılan İstiklal Caddesi’nin yayalarla daha çok buluşması sağlandı.”

“AKÇAABAT’IMIZ İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞİMİZ VAR”

“Akçaabat’ımız için yapacağımız daha çok işimiz var. Omuz omuza birlik içerisinde memleketimiz için Ülkemizi yüksek refaha kavuşturmak için atacağımız daha çok adımlarımız var. İnançla, güvenle ve gönlümüzdeki hizmet aşkıyla her daim hep beraber daha ileriye diyerek tekraren Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanlığı Kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, bugüne kadar görev yapan tüm ilçe başkanlarına teşekkür ediyor, yeni seçilecek olanlara da görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”



 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.