“Şu Koca Devranda Bir Ahi Evran” isimli oyun Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde sahnelendi.
Aralarında Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta ve Akçaabat Müftüsü Yusuf Genç ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz’ın de bulunduğu kalabalık bir seyirci topluluğunun ilgiyle izlediği oyunda rol alan öğrencilerin tiyatral yetenekleri alkışlarla takdir edildi.
Okul Müdürü Mustafa Yılmaz, eğitimdeki başarılarının yanı sıra sanatsal başarılarını da üst düzeye taşıyan öğrencileri ile onlara rehberlik eden öğretmenlerine teşekkür etti.
Ayhan Dayan’ın kaleme aldığı, okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Zeynep A. Turhan ve Cumali Üstündağ’ın yönettiği oyundaki karakterler ve bunları canlandıran öğrenciler şunlar:
Ahi Evran: Ahmet Rasih Arslan, Hacı Bektaş-ı Veli: Ensar Topsakal, Alaeddin Keykubat: M. Ali Usta, Emir-i Mahili: Ertuğrul K. Murat, Ömer: Hasan Feyzi Aykut, Mesud: Kasım Saki Öztürk, Esnaflar: A. Nuri Hacıislamoğlu, Çağhan Efe Çakır, Eray Çukur, Ertuğrul K. Murat, Askerler: M. Necmettin Tonbul, A. Nuri Hacıislamoğlu.