Tarih: 16.10.2024 16:40

AKÇAABAT'TA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

AKÇAABAT

Akçaabat'ta Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan spor kompleksinin açılışı yapıldı.

Trabzon'un Akçaabat İlçesi’nde hayırsever iş insanı İbrahim Erdemoğlu tarafından yaptırılan spor lisesi, spor salonu, öğrenci yurdu ve futbol sahasından oluşan eğitim kompleksi ile Abdi Serdar Üstünsalih Sebat Gençlik Spor İdari Binası ve Sebat Gençlik Spor futbol sahasının açılışı yapıldı. Açılışa; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, eski Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

SPORUN HER YÖNÜYLE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Ülkemizin bütün şehirlerinin özellikleri, güzellikleri, değerleri var. Trabzon’umuz da, tebarüz eden yönleri itibariyle, tarih, kültür ve sanat şehri olmakla beraber sporun ve eğitimin de merkezi olan bir şehir. Şehrimizde 2007 yılında Avrupa Yaz Oyunları yapıldı. 2011 yılında olimpiyatlar yapıldı. 2016 yılında darbeye rağmen liselerarası olimpiyatlar yapıldı. Sadece futbolda değil bireysel ve salon sporlarında da öne çıkan bir şehir. Bu hizmeti Trabzon’umuza kazandıranlardan Allah razı olsun” dedi.

FAHRİ HEMŞEHRİMİZ İLAN EDİYORUZ
Başkan Genç, şöyle devam etti: “Trabzon’umuzda, bu eğitim yuvasında yetişen çocuklar, şehri, ülkesi ve insanlık için bir değer ortaya koyacak. O nedenle eğitim ve spora yatırım yapmak çok kıymetli. Bu işe vesile olan şehrimizin evladı Abdi Serdar Üstünsalih Bey'e, vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Çok takdire şayan bir iş yapıldı. Spor şehri olan Akçaabat’ımızda Akçaabat Sebatspor’umuza da eserler kazandırdınız. Hayırsever iş insanı İbrahim Erdemoğlu Bey'i, Büyükşehir Belediyemizin ilk meclis toplantısında meclis kararımızla Trabzon’umuzun fahri hemşehrisi ilan etmek istiyoruz. Bu şehre duyduğu vefaya karşılık vermek istiyoruz.”

SPORTİF VE AKADEMİK EĞİTİM BİR ARADA
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İbrahim Erdemoğlu Bey’e, ekmeğini yediği, suyunu içtiği şehre sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de uzun yıllar sportif eğitim ile akademik eğitim birbirinin alternatifi olarak göründü. Çocuklarımıza ya akademik eğitim ya da sportif eğitim almalarını tavsiye ettik. Birbirlerini örtüştüremedik. 20 yıl öncesine kadar spor lisesi adıyla bir kurum yoktu. Spor liseleri kendi içerisinde uzmanlaşamadı. Spor liselerini tematik hale getirmeye başladık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak işimiz akademik eğitim vermek. Sportif eğitimle ilgili teknik altyapı, donanım biz bilmeyiz. Proje okullarıyla beraber voleybol okulu kuralım, müfredatını eğitimci kadrosunu Voleybol Federasyonu yapsın. Akademik eğitimini de biz yapalım. Böyle bir model gerçekleştirdik. Şu anda 22 branşta yapıyoruz. Bu şekilde çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aynı anda sportif ve akademik eğitimlerini verebiliriz. Bu yıl ilk defa Türkiye’de spor ve müzik ile ilgili olarak daha erken yaşlarda eğitim- öğretimlerini başlatacağımız bir adım attık. Spor ortaokulları kurmaya başlıyoruz. Burada da liseyle birlikte spor ortaokulu olacak. Tesisimizin Trabzon ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BU ESER TRABZON’A ÇOK YAKIŞTI
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Trabzon ve Akçaabat çok kıymetli bir eser kazandı. Bu tip eserlerin bizlere çok katkısı var. Trabzon’da 8 yıl çalıştım. Trabzon bir spor şehri. Akçaabat Sebat benim için de çok önemli. Erdemoğlu Ailesi'nin yaptıklarını görünce gururlandık. Türk insanına yaptığı hizmetlerden dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. İbrahim Erdemoğlu’nun Trabzon’a olan vefasını kutluyorum. Bu tesislerde Türk sporunu uluslararası arenada temsil edecek, bayrağımızı dalgalandıracak gençlerimiz yetişecek. Bu eser Trabzon’a çok yakıştı. Trabzon’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

YETENEKLİ VE AHLAKLI GENÇLER YETİŞECEK
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Spor lisesi, Erdemoğlu ailesinin eğitime ve gençlerimize verdiği değeri ortaya koyuyor. Bu lisenin sadece Trabzon’a değil tüm ülkemize spor anlamında yetenekli ve ahlaklı gençler yetiştireceğine inancımız tamdır. Sadece fiziksel aktivite değil aynı zamanda disiplin, takım ruhu, azim ve dürüstlük gibi birçok değeri de içinde barındırmaktadır. Eğitim alacak gençler hem bu değerlerle yetişecek hem de ülkemizi spor anlamında en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

TRABZON’A HAYIRLI OLSUN
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep’ten selam getirdiğini söyledi. Vali Çeber, açılacak tesisin spor şehri, şampiyonluklar şehri Trabzon’a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

HER HİZMETTEN BÜYÜK HEYECAN DUYUYORUM
Vakıf Bank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Trabzon’un ve Akçaabat’ın bir evladı olarak memleketim için atılan her adımdan, ulaştırılan her bir hizmetten büyük bir heyecan duyuyorum. İbrahim Erdemoğlu'nun, kampüste yer alan Sebat Gençlik tesislerine de benim ismimi vermek istemesi beni bambaşka duygulara taşımıştır. Hizmet etmek için her fırsatı değerlendirmeye çalıştığım memleketimde bu anı yaşamak benim için tarifsiz bir mutluluktur. Sporda başarının ilk adımı modern tesislere sahip olmak ve altyapıya önem vermektir. Bunu başardığımızda Avrupa ve dünyanın zirvesine çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE VE DÜNYA ÇAPINDA SPORCULAR YETİŞECEK
Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise, “Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunuyum. Sadece okumakla kalmayıp 2 ay sonra kilim satmaya başlayarak tüccarlığı Trabzon’da öğrendim. Trabzon’un tüccarlığı çok farklıdır. Dürüst, adaletli, herkesi kucaklayan ve hoşgörülü bir ticari yapısı vardır. Abdi Serdar Üstünsalih benim üniversiteden arkadaşım. 3 yıl önce 'Trabzon’a bir okul yapmayı düşünüyorum' dedi. Sonraki görüşmemizde merkezde bir lise, Akçaabat’a spor lisesi olduğunu söyledi. Hangisini isterseniz dedi. Akçaabat’a geldik. Valimize buranın tamamını yapmamız konusunda fikrimi söyledim. Bu bölgenin spora sevdalı ve meraklı olduğunu biliyorduk. Bu sevginin bu şefkatin olduğu bir yerde Türkiye ve dünya çapında sporcular yetişecek inşallah” diye konuştu.

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “İbrahim Erdemoğlu Spor Kompleksi’mizde spor lisesi, öğrenci yurdu, kapalı spor salonu Sebat Gençlikspor’umuzun kulüp binası, 2 adet futbol sahası yer alıyor. Akçaabat’ımıza hizmet ediyoruz. Gerekli olan yatırımları katkılarınız ile ilçemize kazandırıyoruz. Bu kapsamda birçok önemli yatırımlara kavuştuk. Trabzon ve bölgemizin sporuna önemli katkı sağlayacak olduğunu düşündüğüm, saklayacak olduğunu düşündüğüm bu spor kompleksinin şehrimize ve ülkemize hayır getirmesini temenni ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Heyet, açılışı gerçekleşen spor kompleksini gezdi. Daha sonra Vakıfbank Kadın Voleybol takımı gösteri maçı gerçekleştirdi.



HABER

HABER MERKEZİ

akcaabatgazetesi@gmail.com
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.