Tarih: 16.10.2024 12:36

AKÇAABAT’TA DA HİSSEDİLEN DEPREM İÇİN UZMANDAN CİDDİ UYARI!

AKÇAABAT’TA DA HİSSEDİLEN DEPREM İÇİN UZMANDAN CİDDİ UYARI!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Bektaş, Akçaabat'ta da hissedilen depremin, Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerinin "gecikmiş artçı"ları olduğunu belirtti.

Diyarbakır, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Malatya olan deprem 5.9 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin etkileri, Trabzon başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 5.9 büyüklüğündeki depremin, Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki çift depremlerinin "gecikmiş artçı"ları olduğunu belirtti. Bektaş, bu tür artçı sarsıntıların beklenen bir durum olduğunu ve orta büyüklükteki depremlerin yıkıcı etkiler yaratabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Bektaş, özellikle büyük depremlerden zarar gören binaların hâlâ risk taşıdığını vurguladı. Malatya Ovası'nın aktif fay hattıyla çevrili olduğuna dikkat çeken Bektaş, artçı sarsıntıların devam edebileceğini ifade etti.

Bektaş, “7,8 ve 7,5 Maraş Deprem çiftinin gecikmiş, ancak beklediğimiz, yıkıcı, orta büyüklükteki artçı bir depremidir. Büyük depremden hasar almış binalar risk yaratır. Aktif faylarla çevrili Malatya Ovasına artçılar devam edecektir.” dedi.



HABER

NESRİN BAYRAM

akcaabatgazetesi@gmail.com
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.