16585,54%-0,66
43,88% 0,04
51,94% 0,24
7315,30% 0,69
11845,61% 0,00
İlk cemre havaya, ikinci cemre suya düştü ancak bahar yüzünü göstermedi. Akçaabat’ta soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor.
Halk takvimine göre 19-20 Şubat’ta havaya, 26-27 Şubat’ta suya düşen cemrelerin ardından gözler bahar sıcaklıklarına çevrildi. Ancak ilçede beklenen ılıman hava bir türlü gelmedi. Şehir merkezinde hava sıcaklığı 4 dereceye kadar düşerken, kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre soğuk hava dalgası bir süre daha etkisini sürdürecek. Tahminlere göre ilçede önümüzdeki günlerde de yağışlı ve soğuk hava hakim olacak.
Günlük hava tahmini ise şöyle:
•26 Şubat Perşembe: Kuvvetli yağış, 4 derece
•27 Şubat Cuma: Kuvvetli yağış, 3 derece
•28 Şubat Cumartesi: Yağmurlu, 3 derece
•1 Mart Pazar: Yağmurlu, 4 derece
•2 Mart Pazartesi: Yağmurlu, 2 derece
Cemrelerin düşmesine rağmen Akçaabat’ta kış şartları etkisini sürdürürken, vatandaşlar baharın bir an önce gelmesini bekliyor. Yetkililer ise olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor.
