Tarih: 24.05.2024 16:07

AKÇAABAT BİLSEM DÜNYA 1.’Sİ

Facebook Twitter Linked-in

Altın, yaptığı açıklamada, “2. Dünya birinciliği ödülümüz. Yeni Merkezimizdeki Resim alanı öğrencilerimizin ikinci en anlamlı ödülü.  Resim alanındaki 8 öğrencimiz, danışman öğretmenimiz Arzu Bulut Yücel ile dur durak bilmeden inatla ve heyecanla başarıdan başarıya koşuyor demiştik, doğru demişiz...İnadınız, heyecanınız daim olsun. Hep var olasınız.” dedi.

Akçaabat Bilim ve Sanat Merkezi'nin başarısı, uluslararası alanda da dikkat çekti. Merkezin eserleri, Bulgaristan'da düzenlenen uluslararası bir sanat yarışmasında büyük beğeni topladı. "Drum Beats, Horo Se Vie" adlı yarışmanın ilk aşamasında, merkezin resimleri 200 eser arasına girerek ikinci eleme için Bulgaristan'a davet edildi.

Finale kalan eserler, Sofya Üniversitesi "St. Kliment Ohridski" Eğitim ve Sanat Fakültesi "Görsel Sanatlar" bölümü öğretmeni Prof. Dr. Bisera Valeva'nın başkanlığını yaptığı jüri tarafından değerlendirildi. 13 ülkeden 902 katılımcının eserinin incelendiği yarışmada, Türkiye'yi temsil eden Akçaabat Bilim ve Sanat Merkezi'nin öğrencisi Betül Kara, "Kalandar Eğlencesi" adlı çalışmasıyla kendi yaş grubunda Dünya birinciliği ödülünü kazandı. Aynı öğrenci, "Kına Gecesi" adlı ikinci çalışmasıyla da onur ve teşvik ödülüne layık görüldü.

Müdür Altın, öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek, Akçaabat Bilim ve Sanat Merkezi'nin ödüllü eserinin 31 Mayıs 2024 tarihinde "Kutlovitsa" galerisinde düzenlenecek olan 18. Uluslararası "Diko Iliev" Uluslararası Resim ve Müzik Festivali'nde sergileneceğini açıkladı. Altın, “Ülkemizi temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —