Bursa'da ikamet eden Akçaabatlı hemşehrilerimizin kurduğu derneklerden biri olan Bursa Acısu Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin üyeleri geleneksel hale getirilen "Bursa Koryanalılar Birlik ve Beraberlik Gecesi"nde bir dayanışma örneği sergilediler.
Dernek Başkanı Hayati Durmuş ile yönetim kurulunun yaptığı çağrıya sadece Bursa'daki hemşehrilerimiz değil Akçaabat Acısu Mahallesi Derneği Başkanı Yavuz Öztürk, Acısu Muhtarı Mahmut Gedikli ve eski muhtarlardan Tahsin Çelik de icabet etti.
31 Ocak Cumartesi günü Bursa Bahar düğün Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada davul, zurna ve kemençe sesleri hiç susmazken, yöresel sanatçılar da yaşanan coşkuyu doruğa çıkardılar. Horon halkalarının da sürekli kurulduğu gecede düzenlenen çekilişte de çeşitli hediyeler dağıtıldı.


