Tarih: 18.07.2025 20:21

FESTİVAL COŞKUSU AKÇAABAT SOKAKLARINDA YANKILANDI

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat'ta geleneksel olarak düzenlenen 33. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali, 17-20 Temmuz tarihleri arasında coşkuyla başladı. Festival, el dokuma halı ve kilim sergisi ile başladı, ardından bugün Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Festivalin ikinci günü, Azerbaycan, Etiyopya, Rusya, Gürcistan, Adıyaman, Erzurum, Artvin, Siirt, İstanbul ve İzmir gibi farklı iller ve ülkelerden gelen halk dansları ekiplerinin katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Abdullah F. Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayarak Atatürk Parkı'nda sona eren yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Ayrıca mahalle muhtarları da kendi mahallelerinin isminin yer aldığı dövizlerle katılarak dikkat çekti.

BAŞKAN EKİM: "BU FESTİVAL BİRLEŞMENİN, KARDEŞLİĞİN SİMGESİDİR"

Festivalin açılışında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, festivalin yalnızca bir etkinlik değil, Akçaabat'ın kültürel mirasını yansıtan güçlü bir gelenek olduğunu belirtti. Başkan Ekim, şunları söyledi: "Festivalimiz, farklı coğrafyalardan gelen halk oyunları ekiplerinin aynı adımda, aynı tempoda birleşerek Akçaabat sokaklarında el ele yürümesini sağlayan önemli bir etkinliktir. Bu yürüyüş, kardeşlik, barış ve dostluk mesajlarının en somut halidir. Akçaabat, sadece doğal ve tarihi güzellikleriyle değil, kültürü, sanatı ve müziğiyle Karadeniz'in en özel şehirlerinden biridir."

KONSERLER VE YAYLA ŞENLİĞİ İLE COŞKU DEVAM EDECEK

Festivalin 18 Temmuz'daki konserinde Buray, 19 Temmuz'da Elif Buse Doğan, 20 Temmuz'da ise Resul Dindar sahne alacak. Akçaabat Sahil Parkı'nda gerçekleşecek bu konserler, festivalin enerjisini zirveye taşıyacak. Festival kapsamında 20 Temmuz'da Hıdırnebi Yaylası'nda da geleneksel yayla düzenlenecek. 

Dört gün sürecek bu kültür ve sanat şöleni, Akçaabat'ı bir kez daha müziğin, dansın, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi yapacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —